Hoe verloopt de reis door de seizoenen?

"In 2024 reist de Polder Parade door de regio en pakken we op iedere locatie een lokaal voedselprobleem aan. Bijvoorbeeld het versterken van de verbinding tussen boeren en burgers door samen te koken met verse, onbewerkte producten. Of het opzetten van een nieuwe graanketen voor de korte keten in de provincie. Ons doel is om praktische, door de gemeenschap gedragen oplossingen te realiseren, die bijdragen aan een duurzame toekomst voor zowel boeren als burgers."

Hoe verbind je stad en platteland?

"De Polder Parade draait niet alleen om voedselvraagstukken, maar ook om het verbinden van stad en platteland. Het uitwisselen van verhalen, producten en smaken staat centraal. Wij brengen mensen samen die normaal gesproken niet snel met elkaar aan tafel zouden gaan. Elk seizoen sluiten we af met feestelijke bijeenkomsten vol workshops, proeverijen en diners, waar stad en platteland elkaar ontmoeten. Zo ontdekt iedereen op een toegankelijke manier hoe een gezonde voedselomgeving eruitziet en hoe ze daar zelf aan kunnen bijdragen."

Hoe kunnen onze lezers dit zelf ervaren?

"De Polder Parade loopt het hele jaar door! Van 9 tot en met 22 december 2024 ben je welkom op onze eigentijdse wintermarkt bij theatergezelschap Vis à Vis in Almere. Dit is dé plek waar ons werk samenkomt. En waar we experimenteren met een nieuwe logistieke afzetmarkt voor regionale boeren. Je kunt hier het beste van Flevoland proeven, lokale verhalen ontdekken en je eigen kerstpakket samenstellen met heerlijke streekproducten. De wintermarkt is op 14, 15, 20, 21 en 22 december open voor het hele gezin en op de overige dagen vooral interessant voor bedrijven. We hopen je daar te zien!"